Om oss

Så började allt

Allt började den 2 september 1940 när företaget Askersunds LBC registrerades. Anledningen var att staten bestämt att centralisera den yrkesmässiga lastbilstrafiken och bilda lastbilscentraler.

Under 90-talet fortsatte förändringarna och företaget slogs ihop med Laxå frakt. År 1997 och 2000 fick vi även två viktiga certifikat i form av ISO 9001 och ISO 14001, något vi är mycket stolta över. Vi ändrade vårt namn till nuvarande A.L.I frakt 2010 och två år senare flyttade vi in i helt nya lokaler på Smidesvägen 2. I juni 2019 tog vi även beslutet att flytta vårt lager från Askersund till Örebro. Vi är ett företag i ständig utveckling och så hoppas vi att det kommer att fortsätta vara även i framtiden.


Vår affärsidé

Företagets affärsidé bygger på att tillhandahålla fordon för distribution och fjärrtransport samt ständigt förbättra vår verksamhet och alltid erbjuda bättre och mer miljövänliga tjänster.

Våra kunders önskemål är alltid utgångspunkten när vi presenterar en lösning. Tanken är att vi med våra resurser ska göra så lite miljöpåverkan som möjligt. Varje år sätter vi upp kvalitets- och miljömål som vi strävar efter att uppnå. Det är något som varje anställd i företaget är medveten om. Vi värdesätter att vara en trygg och trivsam arbetsplats där de anställda känner att de har ett stimulerade och meningsfullt jobb. Säkerheten är naturligtvis prioritet 1 i alla lägen. Givetvis följer alla de lagar och regler som gäller ute på vägarna.


 Miljö & kvalitét certifikat

Vi hjälper dig med frakt, logistik och distribution.

Hos A.L.I Frakt och Logistik tar vi fram en kostnadseffektiv och skräddarsydd lösning bara för dig. Vi anpassar oss efter dina förutsättningar och behov.